De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Optimaliseren

 Dit is een reactie op vraag 35823 
Hallo,
Sorry, maar ik kan de oplossing naar x = -1 even niet volgen. En is dit de algebraische oplossing?
Groeten

Rens
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 maart 2005

Antwoord

De afgeleide Dh(x) = 1/2.e0.5x.(x+1)
Deze afgeleide moet gelijk zijn aan nul.
De enige factor die hierin nul kan worden is de factor x+1.
Voor x = -1 wordt deze factor (en dus ook de afgeleide) gelijk aan nul.
Voor deze waarde van x is de functie h(x) dus minimaal.

Dit is inderdaad de algebraïsche oplossing.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 24 maart 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics