De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Subsitutie intergratie

ik heb nog een korte vraag over subsitutie intergratie
het is mij namelijk nog niet helemaal duidelijk,
stel ik heb de volgende intergraal: X*sin2X en hij loopt van A naar B. sinX vervang ik dan door u zodat ik krijg U2=sin2X
en dU is hier de afgeleide van, wat volgens mij 2cosx is (ketting regel) wat ik dan zou moeten doen is mij echter niet duidelijk en ik hoop dat jullie opheldering kunnen verschaffen
in iedergeval badankt

Kees

Kees K
Student Hoger Onderwijs België - maandag 6 december 2004

Antwoord

Deze integraal is handiger op te lossen door partiële integratie.
Vervang eerst sin2x door 1/2.(1-cos2x).
Je krijgt dan
1/2òx.(1-cos2x).dx = 1/2òx.dx - 1/2òx.cos2x.dx

Stel cos2x.d(2x) = d(sin(2x)) en pas partiële integratie toe.

Je bekomt dan 1/4.x2 - 1/4.x.sin2x - 1/8.cos2x

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 6 december 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics