De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren van wortel

Bij het integreren van de volgende functie krijg ik een onjuist antwoordt. Maar wat heb ik nu fout gedaan? Heb het volgends de regels die ook op deze site staan gedaan!
ò 1/Ö(4-(x+1)2)*dx
Deze omgezet in:
1/2ò1/Ö(1-((x+1)/4)2)*dx
Gesteld: t= ((x+1)/4)

Vervolgens kun je invullen:
1/2ò1/Ö(1-t2)*4dt=
2ò1/Ö(1-t2)*dt=
2arcsin((x+1)/4)+C

Maar dit antwoordt klopt helemaal niet! het moet zijn:
arcsin((x+1)/2)+C
Wat heb ik nu fout gedaan? Zie het echt niet! Wilt u misschien helpen?

Gerwin
Student hbo - zaterdag 27 november 2004

Antwoord

Gerwin,
neem 2sint=x+1,dan is Ö4-(x+1)2=2cost en
dx=2costdt.Verder maar zelf doen.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 27 november 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3