De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren

Wat is de truc bij het oplossen van de integraal van 1/(Ö(x)+x) met gebruik maken van x=U2

Elmier
Student hbo - donderdag 1 juli 2004

Antwoord

dag Elmier,

x = U2
dus
dx/dU = 2U
dus
dx = 2U·du
De integraal wordt dus:
ò2U/(U + U2) dU
en deze kun je met breuksplitsen verder uitrekenen.
groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 1 juli 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3