De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Aantal oplossingen van diophantische vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 23012 
Hallo Hennie,

Bedankt voor uw uitleg.Ik heb allen nog een vraag over stap 2.Ik begrijp niet hoe ik de integraal moet berekenen met partieel integreren. Want partieel integreren gaat toch over dubbele integralen en hier heb ik 1 variabele u.
Zou u mij misschien kunnen laten zien hoe deze integraal berekend moet worden?

Vriendelijke groeten,

Viky

viky
Student hbo - donderdag 22 april 2004

Antwoord

Partieel integreren:
òf'(x)*g(x)dx = f(x)*g(x)-òf(x)*g'(x)dx (vgl productregel bij differentiëren).
Dus I = òÖ(1-u2)du = u*Ö(1-u2) - òu*(-2u)/(2Ö(1-u2)du
= u*Ö(1-u2) + ò(u2-1 +1)/Ö(1-u2)du = u*Ö(1-u2) - I + arcsin(u) + c;
hieruit I = 1/2 u*Ö(1-u2) + 1/2 arcsin(u) + c.
Dus ò01Ö(1-u2)du = p/4.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 22 april 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3