De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren

Bij een bepaalde sluis heeft men gemeten hoe de stroomsnelheid van het water afneemt als men de sluisdeur sluit.De hoeveelheid water die per minuut paseert hangt af van de tijd

W=1600/t+2 (/is delen)
w= liters per minuuut
t tijd in minuten

hoeveel water paseert in de tijd t=o tot t=2

hoe pak ik dit aan?

wilfre
Leerling mbo - vrijdag 18 april 2003

Antwoord

Correct haakjesgebruik! Waarschijnlijk bedoel je 1600/(t+2).

Totale hoeveelheid water = ò1600/(t+2) dt , met t gaande van 0 tot 2.

Stel t+2=u en je bekomt een heel eenvoudige integraal. Probeer maar!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 april 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics