Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Afgeleiden van exponentiele en logaritmische functies

 Dit is een reactie op vraag 92758 
Ja nu klopt het ik heb de afgeleide van f gelijk gesteld aan 3 en dan kom ik ln(x)2+2ln(x)-3=0 hier heb ik eerst ln als t gezet en van t2+2t-3 de discriminant.

Uiteindelijk kom ik dat ln(x)=1 dus x=e of ln(x)=-3 dus x=1/e3.

Betekent dit dan dat ik 2 coördinaten heb?

Thomas
3de graad ASO - maandag 11 oktober 2021

Antwoord

Dat klopt! Er zijn twee punten op de grafiek van f waarbij de richtingscoëffciënt gelijk is aan 3.

Weten we dan ook maar weer...


maandag 11 oktober 2021

©2001-2025 WisFaq