Re: Afgeleiden van exponentiele en logaritmische functies Dit is een reactie op vraag 92756 Ik ben het aan proberen maar asl ik de afgeleide wil nemen van ln2(x) is dit het zelfde als 2ln(x) want ik dacht dat ln2(x) hetzelfde is al ln(x)2kan dit kloppen? Thomas 3de graad ASO - maandag 11 oktober 2021 Antwoord De afgeleide van $y=\ln^2(x)$ is gelijk aan $\eqalign{y=\frac{2\ln(x)}{x}}$ vanwege de kettingregel.De kettingregel maandag 11 oktober 2021 Re: Re: Afgeleiden van exponentiele en logaritmische functies ©2001-2024 WisFaq
Ik ben het aan proberen maar asl ik de afgeleide wil nemen van ln2(x) is dit het zelfde als 2ln(x) want ik dacht dat ln2(x) hetzelfde is al ln(x)2kan dit kloppen? Thomas 3de graad ASO - maandag 11 oktober 2021
Thomas 3de graad ASO - maandag 11 oktober 2021
De afgeleide van $y=\ln^2(x)$ is gelijk aan $\eqalign{y=\frac{2\ln(x)}{x}}$ vanwege de kettingregel.De kettingregel maandag 11 oktober 2021
maandag 11 oktober 2021