Re: Afgeleide Dit is een reactie op vraag 90529 Het is niet gelukt bij mij. Kunt u aub dat uitgebreider uitleggen Riffat 3de graad ASO - donderdag 24 september 2020 Antwoord Wat is de afgeleide van $ \eqalign{{\frac{{x^2 - x}}{{5 - x}}}}$?Uitleg over de verschillende regels voor het differentiëren kan je vinden op 5. Rekenregels voor het differentiëren.$\eqalign{ & f(x) = \left( {{{x(x - 1)} \over {5 - x}}} \right)^5 \cr & f(x) = \left( {{{x^2 - x} \over {5 - x}}} \right)^5 \cr & f'(x) = 5\left( {{{x^2 - x} \over {5 - x}}} \right)^4 \cdot ... \cr & f'(x) = 5\left( {{{x^2 - x} \over {5 - x}}} \right)^4 \cdot {{\left( {2x - 1} \right)\left( {5 - x} \right) - \left( {x^2 - x} \right) \cdot - 1} \over {\left( {5 - x} \right)^2 }} \cr & f'(x) = 5\left( {{{x^2 - x} \over {5 - x}}} \right)^4 \cdot {{ - 2x^2 + 11x - 5 + x^2 - x} \over {\left( {5 - x} \right)^2 }} \cr & f'(x) = 5\left( {{{x(x - 1)} \over {5 - x}}} \right)^4 \cdot {{ - x^2 + 10x - 5} \over {\left( {5 - x} \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{5x^4 (x - 1)^4 } \over {\left( {5 - x} \right)^4 }} \cdot {{ - x^2 + 10x - 5} \over {\left( {5 - x} \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{5x^4 (x - 1)^4 \left( { - x^2 + 10x - 5} \right)} \over {\left( {5 - x} \right)^6 }} \cr & f'(x) = - {{5x^4 (x - 1)^4 \left( {x^2 - 10x + 5} \right)} \over {\left( {5 - x} \right)^6 }} \cr}$ donderdag 24 september 2020 ©2001-2024 WisFaq
Het is niet gelukt bij mij. Kunt u aub dat uitgebreider uitleggen Riffat 3de graad ASO - donderdag 24 september 2020
Riffat 3de graad ASO - donderdag 24 september 2020
Wat is de afgeleide van $ \eqalign{{\frac{{x^2 - x}}{{5 - x}}}}$?Uitleg over de verschillende regels voor het differentiëren kan je vinden op 5. Rekenregels voor het differentiëren.$\eqalign{ & f(x) = \left( {{{x(x - 1)} \over {5 - x}}} \right)^5 \cr & f(x) = \left( {{{x^2 - x} \over {5 - x}}} \right)^5 \cr & f'(x) = 5\left( {{{x^2 - x} \over {5 - x}}} \right)^4 \cdot ... \cr & f'(x) = 5\left( {{{x^2 - x} \over {5 - x}}} \right)^4 \cdot {{\left( {2x - 1} \right)\left( {5 - x} \right) - \left( {x^2 - x} \right) \cdot - 1} \over {\left( {5 - x} \right)^2 }} \cr & f'(x) = 5\left( {{{x^2 - x} \over {5 - x}}} \right)^4 \cdot {{ - 2x^2 + 11x - 5 + x^2 - x} \over {\left( {5 - x} \right)^2 }} \cr & f'(x) = 5\left( {{{x(x - 1)} \over {5 - x}}} \right)^4 \cdot {{ - x^2 + 10x - 5} \over {\left( {5 - x} \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{5x^4 (x - 1)^4 } \over {\left( {5 - x} \right)^4 }} \cdot {{ - x^2 + 10x - 5} \over {\left( {5 - x} \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{5x^4 (x - 1)^4 \left( { - x^2 + 10x - 5} \right)} \over {\left( {5 - x} \right)^6 }} \cr & f'(x) = - {{5x^4 (x - 1)^4 \left( {x^2 - 10x + 5} \right)} \over {\left( {5 - x} \right)^6 }} \cr}$ donderdag 24 september 2020
donderdag 24 september 2020