Afgeleide \eqalign{f(x) = \left( {\frac{{x(x - 1)}} {{5 - x}}} \right)^5} Riffat 3de graad ASO - donderdag 24 september 2020 Antwoord Je gebruikt hier de kettingregel en de quotientregel:Dat begint zo: \eqalign{ & f(x) = \left( {\frac{{x(x - 1)}} {{5 - x}}} \right)^5 \cr & f(x) = \left( {\frac{{x^2 - x}} {{5 - x}}} \right)^5 \cr & f'(x) = 5\left( {\frac{{x^2 - x}} {{5 - x}}} \right)^4 \cdot ... \cr} Op de puntjes komt dan de afgeleide te staan van de uitdrukking tussen de grote haken (met de quotientregel) en dan verder uitwerken.Zou dat lukken? donderdag 24 september 2020 Re: Afgeleide ©2001-2025 WisFaq
\eqalign{f(x) = \left( {\frac{{x(x - 1)}} {{5 - x}}} \right)^5} Riffat 3de graad ASO - donderdag 24 september 2020
Riffat 3de graad ASO - donderdag 24 september 2020
Je gebruikt hier de kettingregel en de quotientregel:Dat begint zo: \eqalign{ & f(x) = \left( {\frac{{x(x - 1)}} {{5 - x}}} \right)^5 \cr & f(x) = \left( {\frac{{x^2 - x}} {{5 - x}}} \right)^5 \cr & f'(x) = 5\left( {\frac{{x^2 - x}} {{5 - x}}} \right)^4 \cdot ... \cr} Op de puntjes komt dan de afgeleide te staan van de uitdrukking tussen de grote haken (met de quotientregel) en dan verder uitwerken.Zou dat lukken? donderdag 24 september 2020
donderdag 24 september 2020