\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Maximale manteloppervlakte cilinder

 Dit is een reactie op vraag 88194 
Voor de hoogte krijg ik dan h=2$\sqrt{}$(r2 - x2).
Moet je voor de maximale manteloppervlake dan de integraal nemen van 2$\pi$x·2$\sqrt{}$(r2 - x2)?

Marie
3de graad ASO - maandag 10 juni 2019

Antwoord

Helemaal goed. Dat is de oppervlakte van de cilindermantel uitgedrukt in $x$. Voor welke waarde van $x$ is de oppervlakte maximaal? In de aanwijzingen stond iets over de afgeleide, nul stellen, maximum bepalen...


maandag 10 juni 2019

©2001-2025 WisFaq