Re: Toon aan Dit is een reactie op vraag 87347 Ik dacht dat dat lim x\to0 was voor de standaard limiet sinx/x hier staat lim x\to\frac{\pi}{2} Mboudd Leerling mbo - zaterdag 29 december 2018 Antwoord Neem y = \frac{\pi } {2} - x . Wat dacht je daarvan? \eqalign{\mathop {\lim }\limits_{x \to \frac{\pi } {2}} \frac{{\sin \left( {\frac{\pi } {2} - x} \right)}} {{\frac{\pi } {2} - x}} = \mathop {\lim }\limits_{y \to 0} \frac{{\sin \left( y \right)}} {y} = 1} Je werkt (als het ware) naar de standaardlimiet toe. zondag 30 december 2018 ©2001-2025 WisFaq
Ik dacht dat dat lim x\to0 was voor de standaard limiet sinx/x hier staat lim x\to\frac{\pi}{2} Mboudd Leerling mbo - zaterdag 29 december 2018
Mboudd Leerling mbo - zaterdag 29 december 2018
Neem y = \frac{\pi } {2} - x . Wat dacht je daarvan? \eqalign{\mathop {\lim }\limits_{x \to \frac{\pi } {2}} \frac{{\sin \left( {\frac{\pi } {2} - x} \right)}} {{\frac{\pi } {2} - x}} = \mathop {\lim }\limits_{y \to 0} \frac{{\sin \left( y \right)}} {y} = 1} Je werkt (als het ware) naar de standaardlimiet toe. zondag 30 december 2018
zondag 30 december 2018