To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Bissectrices van een rechtenpaar

We hebben al veel oefeningen ervan in de klas gemaakt maar deze 2 snapte ik niet en we hebben er maandag een toets over

de vergelijking bepalen van de bissectrices van deze rechtparen:
1 - p:x = 0 en q:y = 0
2 - p:2x - 3y + 4 = 0 en q:3x - 2y = 0

Het zou echt leuk zijn als iemand me hiermee kon helpen
alvast bedankt

Bryan
2de graad ASO - zondag 20 mei 2012

Antwoord

Hallo

1. De gegeven rechten zijn de coördinaatassen. Dus de bissectrices kun je zo uit je hoofd neerschrijven.

2. Als je al veel oefeningen hebt gemaakt, moet dit zowat de eenvoudigste zijn.
Stel alle punten van de bissectrices voor door D(x,y)
Stel nu : d(D,p) = d(D,q)
Pas nu de afstandsformules toe.
Let er op dat : |A| = |B| \to A = B of A = -B

Ok?


zondag 20 mei 2012

 Re: Bissectrices van een rechtenpaar 
 Re: Bissectrices van een rechtenpaar 

©2001-2025 WisFaq