Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Bissectrices van een rechtenpaar

 Dit is een reactie op vraag 67629 
Kan het zijn dat het y=ax en y=-ax is?
want als ik de twee assen heb is het een kruis
en y=ax is een rechte door de oorsprong dus dat zal al 1 bisstecrice en de andere moet dan het omgekeerde zijn dus y=-ax?

Alvast bedankt

Bryan
2de graad ASO - zondag 20 mei 2012

Antwoord

De rechte y = ax is een rechte door de oorsprong onder een willekeurige hoek, afhankelijk van de richtingscoëfficiënt a.
In dit geval moet de hoek 45° (en - 45°) zijn.
Dus a moet gelijk zijn aan 1.
Dus y = x en y = -x.


zondag 20 mei 2012

©2001-2025 WisFaq