Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

De constante term

Bereken de constante term x0 in de ontwikkeling van (x2/2 - 1/x)18 en het antwoord moet zijn: 4641/16
Ik heb i gevonden die is 11, maar dan klopt het niet meer...

liese
3de graad ASO - zondag 5 juni 2011

Antwoord

i!? Ah... i=6, dus deze term wordt:

\eqalign{\left( {\begin{array}{*{20}c} {18} \\ 6 \\ \end{array}} \right)\left( {\frac{{x^2 }}{2}} \right)^6 \left( {\frac{1}{x}} \right)^{12} = 18564 \cdot \frac{{x^{12} }}{{64}} \cdot \frac{1}{{x^{12} }} = \frac{{18564}}{{64}} = \frac{{4641}}{{16}}}

...en weer een probleem opgelost


zondag 5 juni 2011

Re: De constante term

©2001-2025 WisFaq