Omwentelingslichaam van een wortelfunctie
Hallo, ik heb een wortelfunctie,√(p2-x2) p is een element van R+,er is een vlakdeel V ingesloten door de grafiek van f, de x-as en de y-as. deze V wordt dan gewenteld om de x-as en de inhoud is 2,25pi.ik moet hier nu de p gaan berekenen. dus min of meer terug rekenen. uiteraard na het integreren.
ik stel pi(p2·x-1/3x3)=2,25pi en probeer deze opte lossen, maar het lukt niet. wel heb ik een berekening uitgevoerd waar ik het volgende uitkomst kreeg. p=derdemachts√(27\frac{\pi}{8}). dit is fout. Alvast bedankt voor de moeite.
Ilias
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 25 april 2011
Antwoord
Ilias, Een primitieve van de integraal is F(x)=\pi(p2x-1/3x3).Die had je ook gevonden.De integraal nu is F(p)-F(0)=pi2p3/3=9\pi/4,dus p=1,5. .Waarom dit fout zou zijn weet ik ook niet, of men heeft een ander integratieinterval bedoeld.
kn
dinsdag 26 april 2011
©2001-2025 WisFaq
|