\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Omwentelingslichaam van een wortelfunctie

 Dit is een reactie op vraag 64851 
Hallo,
het uitwerkingboekje geeft als antwoord:p=3/23√(1/pi). Het kan natuurlijk zijn dat dit antwoord fout is en het antw. die u en ik hadden goed is. Maar zegt jou het antwoord hierboven iets?

bedankt voor de gedaane moeite,

Ilias
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 april 2011

Antwoord

Ilias,
De integraal is $\pi\int{}$(p2-x2)dx,x van 0 naar p.Dus $\pi$ staat al voor de intgraal.Omdat F(x)=$\pi$(p2x-1/3x3),is F(p)-F(0)=$\pi$2p3/3=9$\pi$/4,
Zodat p=3/2.Als je de $\pi$ voor de integraal vergeet, krijg je het gegeven foutieve antwoord.

kn
dinsdag 26 april 2011

©2001-2024 WisFaq