Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Differentiaalvergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 62973 
beste wisfaq,
Het laatste stukje zie ik niet....
ik kom tot de int.factor e^(-2x-x^2) wat gelijk is aan exp(-2x-x^2), in mijn oplossing ben ik idd een minteken kwijt geraakt (...copy paste...)

ln|R|=-2x-x^2
R=e^(-2x-x^2)

vervolgens substitueer ik de R in {Ry}'=R(1+x)

{y*exp(-2x-x^2)}'=exp(-2x-x^2)*(1+x)
de volgende stap zou moeten zijn: links een rechts integreren, maar rechts van het gelijk teken zie ik niet hoe ik dit moet aanpakken.
zou u kunnen aangeven wat de laatste stap is?

mvg,

Carlos

carlos
Student universiteit - maandag 23 augustus 2010

Antwoord

Carlos,
Wat is de afgeleide van exp(-2x-x2)?

kn
maandag 23 augustus 2010

 Re: Re: Re: Differentiaalvergelijking oplossen 

©2001-2025 WisFaq