\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Regelmatige veelvlakken

 Dit is een reactie op vraag 5555 
hallo bij dit bewijs, hoe kom je hieraan de afleiding van H??
uit die twee formules?
want dat vind ik niet....

Dank je wel

Lynn A
Student universiteit - zondag 22 februari 2004

Antwoord

Uit H = R + 2 - Z volgt H = 1/2Hm - Z + 2 en dus H = (4 - 2Z)/(2-m)

Een vermenigvuldiging met n in teller en noemer levert vervolgens op:

H = (4n - 2nZ)/(2n - mn) = (4n - 2Hm)/(2n - mn).

Na kruislings vermenigvuldigen krijg je: H(2n - mn + 2m) = 4n en dan ben je er, denk ik.

MBL
zondag 22 februari 2004

©2001-2025 WisFaq