\require{AMSmath} Differentiëren van een natuurlijke logaritme Hoe kan ik een functie \eqalign{f(x) = \ln \left( {\frac{{1 + x}} {{1 - x}}} \right)} differentiëren? Melike Student universiteit België - donderdag 22 oktober 2020 Antwoord Je kunt bijvoorbeeld de quotiëntregel gebruiken: \eqalign{ & f(x) = \ln \left( {\frac{{1 + x}} {{1 - x}}} \right) \cr & f'(x) = \frac{1} {{\frac{{1 + x}} {{1 - x}}}} \cdot \left( {\frac{{1 \cdot \left( {1 - x} \right) - (1 + x) \cdot - 1}} {{\left( {1 - x} \right)^2 }}} \right) \cr} ...en dan nog wat verder prutsen...Een andere mogelijkheid is de functie te herschrijven: \eqalign{ & f(x) = \ln \left( {\frac{{1 + x}} {{1 - x}}} \right) \cr & f(x) = \ln (1 + x) - \ln (1 - x) \cr} Dat kan ook... WvR donderdag 22 oktober 2020 Re: Differentiëren van een natuurlijke logaritme ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik een functie \eqalign{f(x) = \ln \left( {\frac{{1 + x}} {{1 - x}}} \right)} differentiëren? Melike Student universiteit België - donderdag 22 oktober 2020
Melike Student universiteit België - donderdag 22 oktober 2020
Je kunt bijvoorbeeld de quotiëntregel gebruiken: \eqalign{ & f(x) = \ln \left( {\frac{{1 + x}} {{1 - x}}} \right) \cr & f'(x) = \frac{1} {{\frac{{1 + x}} {{1 - x}}}} \cdot \left( {\frac{{1 \cdot \left( {1 - x} \right) - (1 + x) \cdot - 1}} {{\left( {1 - x} \right)^2 }}} \right) \cr} ...en dan nog wat verder prutsen...Een andere mogelijkheid is de functie te herschrijven: \eqalign{ & f(x) = \ln \left( {\frac{{1 + x}} {{1 - x}}} \right) \cr & f(x) = \ln (1 + x) - \ln (1 - x) \cr} Dat kan ook... WvR donderdag 22 oktober 2020
WvR donderdag 22 oktober 2020
©2001-2025 WisFaq