\require{AMSmath} Exponentiële vergelijkingen met logaritmen Hoe los je deze vergelijkingen op:3^x-1 = 12(27)^4 = 276^1-2x = 10x-1, 4 en 1-2x als macht. Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 september 2020 Antwoord In het algemeen geldt a^b=c betekent b={}^a\log{c}Dus: 3^{x-1}=12 => x-1={}^3\log{12} dus..27^4=27 kan niet waar zijn, stond er niet wat anders, met een x of zo?6^{1-2x}=10 => 1-2x={}^6\log{10} dus... hk zondag 20 september 2020 Re: Exponentiële vergelijkingen met logaritmen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je deze vergelijkingen op:3^x-1 = 12(27)^4 = 276^1-2x = 10x-1, 4 en 1-2x als macht. Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 september 2020
Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 september 2020
In het algemeen geldt a^b=c betekent b={}^a\log{c}Dus: 3^{x-1}=12 => x-1={}^3\log{12} dus..27^4=27 kan niet waar zijn, stond er niet wat anders, met een x of zo?6^{1-2x}=10 => 1-2x={}^6\log{10} dus... hk zondag 20 september 2020
hk zondag 20 september 2020
©2001-2025 WisFaq