\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90508 Re: Exponentiële vergelijkingen met logaritmen Sorry, het is (1/3)^4x. Zijn de antwoorden bij a en c goed genoeg exact berekent? Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 september 2020 Antwoord Je moet het nog wel even afmaken naar x=... maar dan is het zo exact als het maar kan.\frac{1}{3}^{4x}=27 kun je oplossen door het linker en rechterlid te schrijven als macht van 3:{(3^{-1})}^{4x}=3^3, dus 3^{-4x}=3^3 ,dus -4x=3 etc. hk zondag 20 september 2020 Re: Re: Exponentiële vergelijkingen met logaritmen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Sorry, het is (1/3)^4x. Zijn de antwoorden bij a en c goed genoeg exact berekent? Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 september 2020
Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 september 2020
Je moet het nog wel even afmaken naar x=... maar dan is het zo exact als het maar kan.\frac{1}{3}^{4x}=27 kun je oplossen door het linker en rechterlid te schrijven als macht van 3:{(3^{-1})}^{4x}=3^3, dus 3^{-4x}=3^3 ,dus -4x=3 etc. hk zondag 20 september 2020
hk zondag 20 september 2020
©2001-2025 WisFaq