Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89789 

Re: Derde deelexamen p en q

Hi, ik heb de lijn getekend bijvoorbeeld de lijn (2,0)+l(p,2). Als je deze gewoon als een lijn beschouwt is de verplaatsing van x delta x en de verplaatsing van y delta y (ik dacht dat dit wel klopt) en dan is de lengte daarvan met de stelling van Pythagoras te berekenen als je labda weglaat maakt dat niet uit.

mboudd
Leerling mbo - woensdag 6 mei 2020

Antwoord

Ik begrijp het nog steeds niet, maar als $
\left( {\matrix{
p \cr
2 \cr

} } \right)
$ dezelfde richtingsvector moet zijn als $
\left( {\matrix{
2 \cr
p \cr

} } \right)
$, dan zijn er twee mogelijkheden: $
p = 2 \vee p = - 2
$

Je krijgt dan:

$
\eqalign{
& \left( {\matrix{
p \cr
2 \cr

} } \right) \buildrel \Delta \over = \left( {\matrix{
2 \cr
p \cr

} } \right) \Rightarrow p = 2 \vee p = - 2 \cr
& p = 2 \cr
& \left( {\matrix{
q \cr
2 \cr

} } \right) = \left( {\matrix{
2 \cr
0 \cr

} } \right) + \lambda \left( {\matrix{
2 \cr
2 \cr

} } \right) \Rightarrow \lambda = 1 \wedge q = 4 \cr
& p = - 2 \cr
& \left( {\matrix{
q \cr
2 \cr

} } \right) = \left( {\matrix{
2 \cr
0 \cr

} } \right) + \lambda \left( {\matrix{
{ - 2} \cr
2 \cr

} } \right) \Rightarrow \lambda = 1 \wedge q = 0 \cr}
$

Zoiets moet het zijn denk ik.

Opgelost?

WvR
woensdag 6 mei 2020

 Re: Re: Derde deelexamen p en q 

©2001-2024 WisFaq