Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deelexamen 89-90

Ik krijg bij de volgende a wel berekend maar b en c niet:

Gegeven:
$$
f(x)=\begin{cases}
x^2-2x+a, & x\le-1 \text{ of }x > 2\\
bx+c, & -1 < x \le 2
\end{cases}
$$De functie f is continu. De grafiek van f gaat door (3,0).
Bereken a, b en c.

f(3)=0
9-6+a=0
a=3

Nu b en c nog was dat ook alweer?

mboudd
Leerling mbo - woensdag 29 april 2020

Antwoord

Zorgen dat de voorschriften aansluiten: je weet $f(-1)$ en $\lim_{x\downarrow2}f(x)$, en je kunt $\lim_{x\downarrow-1}f(x)$ en $f(2)$ in $b$ en $c$ uitdrukken.

kphart
woensdag 29 april 2020

 Re: Deelexamen 89-90 
 Re: Deelexamen 89-90 

©2001-2024 WisFaq