Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87898 

Re: Lokale extremen

b)
ja, in x=2 treedt een minimum op en in x=-3 een maximum.

c)
f'(x)=x2+x-6 deze afgeleide heb je niet nodig zo te zien, dan in de oorspronkelijke functoe invullen f(-3)=-27/3+9/2-6(-3)+a=0
=-54/6+27/6-18+a=0
=-27/6-18+a=0=a=22 1/2
of f(2)=8/3+2-12+a=0
a=7 1/3

mboudd
Leerling mbo - dinsdag 16 april 2019

Antwoord

Bij c. maak je gebruik van de kennis van b. waarmee je toch de afgeleide wel gebruikt heb. Maar zie je bij c. niet iets over het hoofd?

WvR
dinsdag 16 april 2019

 Re: Re: Lokale extremen 

©2001-2024 WisFaq