\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 87345 Re: Limiet Dan nog lukt 't niet :2sinxcosx/(1-2sin2x)·(1/sin3x) Mboudd Leerling mbo - zondag 30 december 2018 Antwoord Ik zou denken dat het handig is om alles zoveel mogelijk uit te drukken in $\sin(x)$. Je krijgt dan:$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\tan (2x)}}{{\sin (3x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{\sin (2x)}}{{\cos (2x)}}}}{{\sin (3x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{1 - 2\sin ^2 (x)}}}}{{3\sin (x) - 4\sin ^3 (x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{1 - 2\sin ^2 (x)}}}}{{\sin (x)(3 - 4\sin ^2 (x))}} = \cr}$...kan je dan verder? WvR zondag 30 december 2018 Re: Re: Limiet ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dan nog lukt 't niet :2sinxcosx/(1-2sin2x)·(1/sin3x) Mboudd Leerling mbo - zondag 30 december 2018
Mboudd Leerling mbo - zondag 30 december 2018
Ik zou denken dat het handig is om alles zoveel mogelijk uit te drukken in $\sin(x)$. Je krijgt dan:$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\tan (2x)}}{{\sin (3x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{\sin (2x)}}{{\cos (2x)}}}}{{\sin (3x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{1 - 2\sin ^2 (x)}}}}{{3\sin (x) - 4\sin ^3 (x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{1 - 2\sin ^2 (x)}}}}{{\sin (x)(3 - 4\sin ^2 (x))}} = \cr}$...kan je dan verder? WvR zondag 30 december 2018
WvR zondag 30 december 2018
©2001-2024 WisFaq