\require{AMSmath} Limiet Ik krijg de volgende limiet niet berekend ik zie geen sinx/x of x/tanx of omgekeerd in deze limiet zodat deze 1 is en vereenvoudigd kan worden kan iemand me helpen? Alvast bedankt.lim x$\to$0 tan(2x)/sin(3x) Mboudd Leerling mbo - zaterdag 29 december 2018 Antwoord Gebruik de formules van dubbelehoek-identiteiten en derdehoekregelDat begint dan zo:$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\tan (2x)}}{{\sin (3x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\Large\frac{{\sin (2x)}}{{\cos (2x)}}}}{{\sin (3x)}} = \cr}$...en zorg dat je in de teller en noemer een $\sin(x)$ kan wegdelen! WvR zaterdag 29 december 2018 Re: Limiet ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik krijg de volgende limiet niet berekend ik zie geen sinx/x of x/tanx of omgekeerd in deze limiet zodat deze 1 is en vereenvoudigd kan worden kan iemand me helpen? Alvast bedankt.lim x$\to$0 tan(2x)/sin(3x) Mboudd Leerling mbo - zaterdag 29 december 2018
Mboudd Leerling mbo - zaterdag 29 december 2018
Gebruik de formules van dubbelehoek-identiteiten en derdehoekregelDat begint dan zo:$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\tan (2x)}}{{\sin (3x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\Large\frac{{\sin (2x)}}{{\cos (2x)}}}}{{\sin (3x)}} = \cr}$...en zorg dat je in de teller en noemer een $\sin(x)$ kan wegdelen! WvR zaterdag 29 december 2018
WvR zaterdag 29 december 2018
©2001-2024 WisFaq