\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 87349 Re: Re: Limiet Nee, sorry ik krijg die laatste formule van je niet vereenvoudigd. Mboudd Leerling mbo - zondag 30 december 2018 Antwoord Het is lastig, maar ontbinden in factoren en wegdelen moet werken.$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\tan (2x)}}{{\sin (3x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{\sin (2x)}}{{\cos (2x)}}}}{{\sin (3x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{1 - 2\sin ^2 (x)}}}}{{3\sin (x) - 4\sin ^3 (x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{1 - 2\sin ^2 (x)}}}}{{\sin (x)(3 - 4\sin ^2 (x))}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{2\cos (x)}}{{1 - 2\sin ^2 (x)}}}}{{3 - 4\sin ^2 (x)}} \cr} $Nu ontstaat er een klein wonder, want wat gebeurt er als je $x=0$ invult? WvR zondag 30 december 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Nee, sorry ik krijg die laatste formule van je niet vereenvoudigd. Mboudd Leerling mbo - zondag 30 december 2018
Mboudd Leerling mbo - zondag 30 december 2018
Het is lastig, maar ontbinden in factoren en wegdelen moet werken.$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\tan (2x)}}{{\sin (3x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{\sin (2x)}}{{\cos (2x)}}}}{{\sin (3x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{1 - 2\sin ^2 (x)}}}}{{3\sin (x) - 4\sin ^3 (x)}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{1 - 2\sin ^2 (x)}}}}{{\sin (x)(3 - 4\sin ^2 (x))}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\frac{{2\cos (x)}}{{1 - 2\sin ^2 (x)}}}}{{3 - 4\sin ^2 (x)}} \cr} $Nu ontstaat er een klein wonder, want wat gebeurt er als je $x=0$ invult? WvR zondag 30 december 2018
WvR zondag 30 december 2018
©2001-2024 WisFaq