Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84985 

Re: Re: Re: Re: Kromme met parametervergelijking

Ah ok, ik snap het. Dankjewel. Maar hoe vind ik nu de snijpunten met de y-as, zodat ik daar de raaklijnen van kan tekenen?

jonath
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 31 augustus 2017

Antwoord

Dit is wat lastiger, je moet de regels van de goniometrie goed kennen.
Voor de snijpunten met de y-as geldt:
x=0, dus 2cos(t) = cos(2t), dus 2cos(t)= 2cos2(t) - 1.
Er volgt cos(t) = (1-√3)/2 en sin(t) = ±√(√(3)/2).
Hiermee kun je de coördinaten van elk van beide snijpunten en de richtingscoëfficiënten y'/x' van de raaklijnen in beide snijpunten uitrekenen, en dus ook de vergelijkingen van de raaklijnen.

hr
donderdag 31 augustus 2017

 Re: Re: Re: Re: Re: Kromme met parametervergelijking 
 Re: Re: Re: Re: Re: Kromme met parametervergelijking 
 Re: Re: Re: Re: Re: Kromme met parametervergelijking 

©2001-2024 WisFaq