Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84410 

Re: Re: Re: Re: Bol in een kegel

Hoi Gilbert,

We zijn nu een heel stuk opgeschoten, we hebben de afgeleide, deze gelijk gesteld aan 0, met als uitkomst r = 0 of r = -1. Deze uitkomsten lijken me een beetje onredelijk? Of kan het kloppen, omdat je het weer invult in de oorspronkelijke formule en dan een positief getal uitkrijgt?

Mvg en heel erg bedankt voor de moeite!

Didier
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 13 mei 2017

Antwoord

Oeps, ik vermoed dat je de afgeleide naar r hebt bepaald, maar r is niet de variabele! De hoogte h is de variabele, dus je moet de afgeleide naar h nemen en bepalen bij welke waarde voor h deze afgeleide nul wordt. Dan weet je welke hoogte je moet kiezen voor je kegel, en daarmee ook de straal R van het grondvlak.
Ik kom uit op h=4r. Jij ook?

GHvD
zaterdag 13 mei 2017

 Re: Re: Re: Re: Re: Bol in een kegel 

©2001-2024 WisFaq