\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 83604 Re: Logaritmische vergelijking hallo,Zou u de som iets verder uit kunnen werken?Hoe heb je hem vereenvoudigd naar $\eqalign{\frac{2x^2}{x^2-4}}$?Mvg Arthur Arthur Iets anders - donderdag 5 januari 2017 Antwoord Hallo Arthur,Gebruik de Rekenregels voor logaritmen:log(b) + log(c) = log(b·c)log(b) - log(c) = log(b/c)Dus:log(2x) + log(x) = log(2x2)log(x+2) + log(x-2) = log((x+2)(x-2)) = log(x2-4)We krijgen:log(2x2) - log(x2-4) = log(2x2/(x2-4))OK zo? GHvD vrijdag 6 januari 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo,Zou u de som iets verder uit kunnen werken?Hoe heb je hem vereenvoudigd naar $\eqalign{\frac{2x^2}{x^2-4}}$?Mvg Arthur Arthur Iets anders - donderdag 5 januari 2017
Arthur Iets anders - donderdag 5 januari 2017
Hallo Arthur,Gebruik de Rekenregels voor logaritmen:log(b) + log(c) = log(b·c)log(b) - log(c) = log(b/c)Dus:log(2x) + log(x) = log(2x2)log(x+2) + log(x-2) = log((x+2)(x-2)) = log(x2-4)We krijgen:log(2x2) - log(x2-4) = log(2x2/(x2-4))OK zo? GHvD vrijdag 6 januari 2017
GHvD vrijdag 6 januari 2017
©2001-2024 WisFaq