\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 83536 Re: Derdegraadsvergelijking met 3 onbekenden In de opdracht stond dat a, b en c natuurlijke getallen zijn. STM Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 december 2016 Antwoord Het was wel handig geweest om dat er gelijk bij te vertellen ...11 is een priemgetal. Wanneer we dit ontbinden in drie factoren, dan krijgen we:11=1·1·11Verder geldt:a\lea+b\lea+b+cdus:a=1, a+b=1 en a+b+c=11Nu is het niet meer zo lastig om c te vinden, lijkt me. GHvD woensdag 21 december 2016 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
In de opdracht stond dat a, b en c natuurlijke getallen zijn. STM Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 december 2016
STM Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 december 2016
Het was wel handig geweest om dat er gelijk bij te vertellen ...11 is een priemgetal. Wanneer we dit ontbinden in drie factoren, dan krijgen we:11=1·1·11Verder geldt:a\lea+b\lea+b+cdus:a=1, a+b=1 en a+b+c=11Nu is het niet meer zo lastig om c te vinden, lijkt me. GHvD woensdag 21 december 2016
GHvD woensdag 21 december 2016
©2001-2025 WisFaq