Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 78115 

Re: Asymptotisch gedrag rationale functie

Hoi

Neen, een HA is een speciaal geval van een SA. Maar waarom is het dan mogelijk om een onecht gebroken rationale functie op te splitsen in een SA en een echt gebroken rationale functie die altijd een HA heeft voor y=0?

Groetjes
Liese

Liese
3de graad ASO - zondag 10 april 2016

Antwoord

Je hebt de formule van de functie opgesplitst in twee delen.
De grafiek van het eerste deel is de lijn y = 1/2x - 11/2.
De grafiek van het tweede deel heeft de HA y = 0. Dat betekent dat voor grote waarden van x de uitkomst van het tweede deel vrijwel gelijk is aan 0.
Bij steeds groter wordende waarden van x kun je dat tweede deel dus wel verwaarlozen.
Dan is de conclusie dat voor grote waarden van x de grafiek van de functie min of meer gelijk is aan de grafiek van de functie y = 1/2x - 11/2

MBL
zondag 10 april 2016

 Re: Re: Asymptotisch gedrag rationale functie 

©2001-2024 WisFaq