\require{AMSmath} Kettingregel Beste Wisfaq,In een stroomkring met dynamo ontstaat afhankelijk van de weerstand een vermogen.De functie/formule luidtE en p zijn constanten:P(R) = R{E/(p + R)}2De vragen zijn :-Bereken de eerste afgeleide-Voor welke waarde van R geeft P(R) een maximumIk kom er met de kettingregel niet goed uit. Kunt u met helpen?Kettingregel Tim va Leerling mbo - dinsdag 23 februari 2016 Antwoord Je kunt het functievoorschrift eerst herschrijven! Je krijgt dan:$\eqalign{P(R) = \frac{{E^2 \cdot R}}{{\left( {p + R} \right)^2 }}}$Met de quotiëntregel zou het dan moeten lukken. Lukt dat? WvR dinsdag 23 februari 2016 Re: Kettingregel ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste Wisfaq,In een stroomkring met dynamo ontstaat afhankelijk van de weerstand een vermogen.De functie/formule luidtE en p zijn constanten:P(R) = R{E/(p + R)}2De vragen zijn :-Bereken de eerste afgeleide-Voor welke waarde van R geeft P(R) een maximumIk kom er met de kettingregel niet goed uit. Kunt u met helpen?Kettingregel Tim va Leerling mbo - dinsdag 23 februari 2016
Tim va Leerling mbo - dinsdag 23 februari 2016
Je kunt het functievoorschrift eerst herschrijven! Je krijgt dan:$\eqalign{P(R) = \frac{{E^2 \cdot R}}{{\left( {p + R} \right)^2 }}}$Met de quotiëntregel zou het dan moeten lukken. Lukt dat? WvR dinsdag 23 februari 2016
WvR dinsdag 23 februari 2016
©2001-2024 WisFaq