\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 77687 Re: Kettingregel Beste WisfaqIk kom niet verder dan E2 (p + R) - RE2.2 ___________________ (p + R )3Wanhopig , Volgens mijn opgaveboek moet er uit komenE2 (p - R)/ (p + R ) 3 Tim va Leerling mbo - dinsdag 23 februari 2016 Antwoord Met de 5. Quotiëntregel krijg je:$\eqalign{ & P(R) = \frac{{E^2 \cdot R}}{{(p + R)^2 }} \cr & P'(R) = \frac{{E^2 \cdot (p + R)^2 - E^2 \cdot R \cdot 2(p + R)}}{{\left( {(p + R)^2 } \right)^2 }} \cr & P'(R) = \frac{{E^2 \cdot (p + R)^2 - E^2 \cdot R \cdot 2(p + R)}}{{(p + R)^4 }} \cr & P'(R) = \frac{{E^2 \cdot (p + R) - E^2 \cdot R \cdot 2}}{{(p + R)^3 }} \cr & P'(R) = \frac{{E^2 p + E^2 R - 2E^2 R}}{{(p + R)^3 }} \cr & P'(R) = \frac{{E^2 p - E^2 R}}{{(p + R)^3 }} \cr & P'(R) = \frac{{E^2 \left( {p - R} \right)}}{{(p + R)^3 }} \cr} $Je was goed op weg. Gewoon even doorbijten... WvR dinsdag 23 februari 2016 Re: Re: Kettingregel ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste WisfaqIk kom niet verder dan E2 (p + R) - RE2.2 ___________________ (p + R )3Wanhopig , Volgens mijn opgaveboek moet er uit komenE2 (p - R)/ (p + R ) 3 Tim va Leerling mbo - dinsdag 23 februari 2016
Tim va Leerling mbo - dinsdag 23 februari 2016
Met de 5. Quotiëntregel krijg je:$\eqalign{ & P(R) = \frac{{E^2 \cdot R}}{{(p + R)^2 }} \cr & P'(R) = \frac{{E^2 \cdot (p + R)^2 - E^2 \cdot R \cdot 2(p + R)}}{{\left( {(p + R)^2 } \right)^2 }} \cr & P'(R) = \frac{{E^2 \cdot (p + R)^2 - E^2 \cdot R \cdot 2(p + R)}}{{(p + R)^4 }} \cr & P'(R) = \frac{{E^2 \cdot (p + R) - E^2 \cdot R \cdot 2}}{{(p + R)^3 }} \cr & P'(R) = \frac{{E^2 p + E^2 R - 2E^2 R}}{{(p + R)^3 }} \cr & P'(R) = \frac{{E^2 p - E^2 R}}{{(p + R)^3 }} \cr & P'(R) = \frac{{E^2 \left( {p - R} \right)}}{{(p + R)^3 }} \cr} $Je was goed op weg. Gewoon even doorbijten... WvR dinsdag 23 februari 2016
WvR dinsdag 23 februari 2016
©2001-2024 WisFaq