Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77439 

Re: Evenredigheid

Wat is nu het antwoord op de vraag?
U zegt dus: CF=a.
Maar hoe vormt CF=a met CB=a EN AC=b een driehoek waarvan de zijden evenredig zijn met de overeenkomstige zijden van driehoek ABC?

Herman
Ouder - maandag 18 januari 2016

Antwoord

Hallo Herman,

Meestal is de vraag om te laten zien dat b2 en b1 evenredig zijn met a en c, ik denk bij jou ook dat dat de bedoeling is.
Dus b2:b1 = AB:BC.

Daarvoor kun je gebruiken dat CF=a. Er moet dan nog iets met gelijkvormige driehoeken gebeuren.

Groeten,

FvL
maandag 18 januari 2016

 Re: Re: Evenredigheid 

©2001-2024 WisFaq