Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76633 

Re: Logaritmische vergelijking

sorry maar het lukt niet

stefan
Student hbo - maandag 26 oktober 2015

Antwoord

Hallo Stefan,

Opgave A) kunnen we als volgt herschrijven:

3logx = 11log121 - 2log16
3logx = 11log112 - 2log24
3logx = 2·11log11 - 4·2log2
3logx = 2·1 - 4·1
3logx = -2
x=3-2
x=1/9

Opgave B):
Maak van log3 + 2·log5 één logaritme (volg de aanwijzing in mijn oorspronkelijke antwoord);
Maak dan gebruik van de regel:
logA = logB --$>$ A=B

Opgave C):
Dezelfde aanpak als bij opgave B.

Lukt het nu wel? Zo niet, reageer dan gerust weer, maat geef dan wel even aan tot waar je gekomen bent.

GHvD
maandag 26 oktober 2015

 Re: Re: Logaritmische vergelijking 

©2001-2024 WisFaq