Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking en extreme waarden

Hoi!

Ik vraag me af hoe je deze oplost:
log2(6x-8)=5-log2(3x-4)

Andere vraag:
Gegeven op het interval (-3, 1) is de functie f(x)=-x3+3x-3
De vraag is dan of er op dat interval een absoluut extreme waarde is. Ik snap niet hoe je kan zien of het absoluut is of lokaal!

Alvast bedankt!

Studen
Student universiteit - zaterdag 19 september 2015

Antwoord

Vraag 1

$
\eqalign{
& \log_2 (6x - 8) = 5 - \log _2 (3x - 4) \cr
& \log _2 (6x - 8) = \log _2 \left( {32} \right) - \log _2 (3x - 4) \cr
& \log _2 (6x - 8) = \log _2 \left( {\frac{{32}}
{{3x - 4}}} \right) \cr
& 6x - 8 = \frac{{32}}
{{3x - 4}} \cr
& (6x - 8)(3x - 4) = 32 \cr
& Enz... \cr}
$

Zie Rekenregels voor logaritmen

Vraag 2

De afgeleide in nul bij $x=-1$ en $x=1$. Bereken vervolgens:

$f(-3)=15$
$f(-1)=-5$
$f(1)=-1$

Maak een schets en dan weet je 't!

q76316img1.gif

WvR
zaterdag 19 september 2015

 Re: Logaritmische vergelijking en extreme waarden 
 Re: Logaritmische vergelijking en extreme waarden 

©2001-2024 WisFaq