Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76316 

Re: Logaritmische vergelijking en extreme waarden

Ik snap de 2e vraag al wat beter bedankt!

Ik heb alleen nog een vraagje over die eerste: ik kom dan wel uit op (6x-8)(3x-4)=32 maar snap niet hoe je het verder moet berekenen zodat er x=8/3 uitkomt...

Nina
Student universiteit - maandag 21 september 2015

Antwoord

$(6x - 8)(3x - 4) = 32$ is een voorbeeld van een tweedegraadsvergelijking. Ik nam aan dat je die kon oplossen.

Vooruit! Daar komt ie aan:

$(6x - 8)(3x - 4) = 32$
$18x^2-48x+32=32$
$18x^2-48x=0$
$9x^2-24x=0$
$3x(3x-8)=0$
$x=0$ (v.n.) of $x=\frac{8}{3}$

Tada...

WvR
maandag 21 september 2015

©2001-2024 WisFaq