Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Middelloodlijn

Ik wou vragen hoe wij aan deze oefening moet beginnen. Ik heb al de rico gevonden:

Zoek de vergelijking van de middelloodlijnen van driehoek ABC en bepaal de coordinaat van het snijpunt van de middelloodlijnen.
A(-4,-2) B(0,6) en C(4,3).

Alvast bedankt

mehdi
2de graad ASO - vrijdag 21 november 2014

Antwoord



De middelloodlijn l van AB.
A=(-4,-2) en B(0,6)
l gaat door het midden van AB, dat is (-2,2).
l staat loodrecht op AB, de richtingscoëfficient is $-\frac{1}{2}$.
Een vergelijking voor l is y=$-\frac{1}{2}$(x+2)+2

De middelloodlijn m door AC.
A(-4,-2) en C(4,3)
m gaat door het midden van AC, dat is (0,$\frac{1}{2}$).
m staat loodrecht op AC, de richtingscoëfficiënt is $-1\frac{3}{5}$
Een vergelijking voor m is y=$-1\frac{3}{5}$x+$\frac{1}{2}$

...en dan het snijpunt bepalen? Dat moet kunnen!

Zie opgave A83 maar dan handiger

WvR
zaterdag 22 november 2014

 Re: Middelloodlijn 
 Re: Middelloodlijn 

©2001-2024 WisFaq