Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74109 

Re: Re: Re: Re: Romaans venster

Jaa, dat is het!
Maar wat hebt u gedaan bij die laatste stap?
Die $\pi$+4 en die 24, vanwaar komen die?
Want ik moet de taak morgen gaan uitleggen aan een klasgenoot en ik zou graag wat tussenstappen geven om het te verduidelijken...
Maar echt bedankt al!

Emily
2de graad ASO - zaterdag 18 oktober 2014

Antwoord

Om het maximum te vinden van de oppervlakte zou je naar de afgeleide kunnen kijken. Als je dat al gehad hebt dan... Op 3. Optimaliseringsproblemen kan je daar allerlei voorbeelden van vinden.

In dit geval was/is dat eigenlijk niet noodzakelijk. De formule voor de oppervlakte:

$O=6d-(\frac{1}{2}+\frac{\pi}{8})d^2$

Maar dat is een bergparabool met een maximum bij de top! Dan weet je ook wel waar het maximum zit. Je zei al eerder dat je dan bij $-\frac{b}{2a}$ kon kijken. Volgens mij ben je er dan:

$
\large\frac{{ - 6}}{{2\left( { - \frac{1}{2} - \frac{\pi }{8}} \right)}} = \frac{{24}}{{\pi + 4}}
$

...en de rest heb je volgens mij helemaal begrepen toch?

WvR
zaterdag 18 oktober 2014

 Re: Re: Re: Re: Re: Romaans venster 

©2001-2024 WisFaq