\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 74107 Re: Re: Re: Romaans venster Ah ja, het kwadraat bij d... Dus de formule voor de opp is dan: 6d - d2/2 - (p/4)·d2 + (p/8)·d2 Dan moet je alles met d2 uitwerken en dan d eruit halen... 6d-0,1d2? Kan dit? En dan d eruit halen door -6/(2·0.1)? Dan klopt de uitkomst niet... Ooh wat zal ik blij zijn wanneer deze oefing af is! Ik snap er niets van! Emily 2de graad ASO - zaterdag 18 oktober 2014 Antwoord Je formule klopt. Je kunt de formule ook schrijven als: $ Opp = 6d - \frac{1}{2}d^2 - \frac{\pi }{8}d^2 $ Of... $ Opp = 6d - \left( {\frac{1}{2} + \frac{\pi }{8}} \right)d^2 $ De afgeleide is: $ Opp' = 6 - 2\left( {\frac{1}{2} + \frac{\pi }{8}} \right)d $ De afgeleide is nul voor: $ d = \frac{{24}}{{\pi + 4}} \approx 3,36... $ Klopt dat? WvR zaterdag 18 oktober 2014 Re: Re: Re: Re: Romaans venster ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ah ja, het kwadraat bij d... Dus de formule voor de opp is dan: 6d - d2/2 - (p/4)·d2 + (p/8)·d2 Dan moet je alles met d2 uitwerken en dan d eruit halen... 6d-0,1d2? Kan dit? En dan d eruit halen door -6/(2·0.1)? Dan klopt de uitkomst niet... Ooh wat zal ik blij zijn wanneer deze oefing af is! Ik snap er niets van! Emily 2de graad ASO - zaterdag 18 oktober 2014
Emily 2de graad ASO - zaterdag 18 oktober 2014
Je formule klopt. Je kunt de formule ook schrijven als: $ Opp = 6d - \frac{1}{2}d^2 - \frac{\pi }{8}d^2 $ Of... $ Opp = 6d - \left( {\frac{1}{2} + \frac{\pi }{8}} \right)d^2 $ De afgeleide is: $ Opp' = 6 - 2\left( {\frac{1}{2} + \frac{\pi }{8}} \right)d $ De afgeleide is nul voor: $ d = \frac{{24}}{{\pi + 4}} \approx 3,36... $ Klopt dat? WvR zaterdag 18 oktober 2014
WvR zaterdag 18 oktober 2014
©2001-2024 WisFaq