Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74105 

Re: Re: Romaans venster

Dan is de formule van de oppervlakte:
(6-(d/2)-(($\pi$/4)·d))·d + ($\pi$/4)·d2
Dan wordt het:
6d - d2/2 - ($\pi$/4)·d2 + ($\pi$/4)·d2
Mag je dan de laatste 2 delen schrappen?
En hoe haal je d er nu uit? Is dat zoals bèta dat je dan
-b/2a doet? (a zou dan -1/2 zijn en b dan 6)
Hier zit ik vast mee...

Emily
2de graad ASO - zaterdag 18 oktober 2014

Antwoord

Het idee is goed, maar moet de oppervlakte van de halve cirkel niet gelijk zijn $\frac{1}{8}\pi d^2$?

WvR
zaterdag 18 oktober 2014

 Re: Re: Re: Romaans venster 

©2001-2024 WisFaq