\require{AMSmath} Breuken Beste,Ik zit al dagen op deze vergelijking te zien:3/k = s-2/swaarbij k en s onbekenden zijn.Hoe kan ik dit schrijven als k= ....?Alvast bedankt! Jasmin 3de graad ASO - zondag 18 mei 2014 Antwoord $\large\begin{array}{l} \frac{3}{k} = s - \frac{2}{s} \\ \frac{{3s}}{k} = s^2 - 2 \\ k(s^2 - 2) = 3s \\ k = \frac{{3s}}{{s^2 - 2}} \\ \end{array}$Eerst links en rechts vermenigvuldigen met $s$ om de breuk rechts weg te werken. Daarna kruislings vermenigvuldigen. WvR zondag 18 mei 2014 Re: Breuken ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Ik zit al dagen op deze vergelijking te zien:3/k = s-2/swaarbij k en s onbekenden zijn.Hoe kan ik dit schrijven als k= ....?Alvast bedankt! Jasmin 3de graad ASO - zondag 18 mei 2014
Jasmin 3de graad ASO - zondag 18 mei 2014
$\large\begin{array}{l} \frac{3}{k} = s - \frac{2}{s} \\ \frac{{3s}}{k} = s^2 - 2 \\ k(s^2 - 2) = 3s \\ k = \frac{{3s}}{{s^2 - 2}} \\ \end{array}$Eerst links en rechts vermenigvuldigen met $s$ om de breuk rechts weg te werken. Daarna kruislings vermenigvuldigen. WvR zondag 18 mei 2014
WvR zondag 18 mei 2014
©2001-2024 WisFaq