\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 71872 Re: Re: Wortelvergelijking Waar komt de 2√x ineens vandaan? √x kwadrateren geeft x, 2 kwadrateren geeft 4, maar ik zie niet echt hoe u bij die 2√x komt. Bedankt alvast.Groetjes,Alex. Alex Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 januari 2014 Antwoord Hoi Alex, excuus die 2 moest een 4 zijn.Maar als volgt dus:$\begin{array}{l} (\sqrt x + 2)^2 = x + 4\sqrt x + 4 \\ want\\ (a + b)^2 = a^2 + 2ab + b^2 \\ \end{array}$ DvL maandag 6 januari 2014 Re: Re: Re: Wortelvergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Waar komt de 2√x ineens vandaan? √x kwadrateren geeft x, 2 kwadrateren geeft 4, maar ik zie niet echt hoe u bij die 2√x komt. Bedankt alvast.Groetjes,Alex. Alex Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 januari 2014
Alex Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 januari 2014
Hoi Alex, excuus die 2 moest een 4 zijn.Maar als volgt dus:$\begin{array}{l} (\sqrt x + 2)^2 = x + 4\sqrt x + 4 \\ want\\ (a + b)^2 = a^2 + 2ab + b^2 \\ \end{array}$ DvL maandag 6 januari 2014
DvL maandag 6 januari 2014
©2001-2024 WisFaq