Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71873 

Re: Re: Re: Wortelvergelijking

Hoi,

Bij de volgende opgave kom ik wel uit, maar de antwoord blijkt toch een tikje anders te zijn. Nu zijn de 2 volgende vergelijkingen gegeven:
f(x)=√(4/x2) en g(x)= 2/x.

Deze heb ik ook aan elkaar gelijkgesteld. Daarbij kwam ik op dit uit:
√(4/x2)= 2/x
(4/x2)=(2/x)2
(4/x2)=(2/x)·(2/x)
Geeft toch (4/x)2 = (4/x2).

Toch staat er in de antwoordenboek dat dit alleen maar geldt voor x $>$ 0. Dit moet ik dus ook exact oplossen maar weet niet hoe.

Groetjes,

Alex.

Alex
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 januari 2014

Antwoord

Beste het anwoord is goed voor alle x $>$0

Dit komt omdat x2 altijd positief is. Neem bijvoorbeeld eens het getal -2
f(-2)=1
g(-2)=-1

DvL
maandag 6 januari 2014

©2001-2024 WisFaq