Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71871 

Re: Wortelvergelijking

Dan kom je uit op x+4 = x+4, hoe kan ik hieruit zien dat x=0 als beide kanten gelijk zijn. Je kunt beide delen (x en 4) bij beide kanten wegstrepen/aftrekken en dan blijft er niks over.

Groetjes,

Alex.

Alex
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 januari 2014

Antwoord

Hoi alex,
Als ik goed lees zat de (x+4) onder het wortelteken en aan de andere kant x wel en 2 erbuiten?

$
\begin{array}{l}
\sqrt {x + 4} = \sqrt x + 2 \\
x + 4 = x + 4\sqrt x + 4 \\
4\sqrt x = 0 \\
x = 0 \\
\end{array}
$

Of klopt de start vergelijking niet?

mvg DvL

DvL
maandag 6 januari 2014

 Re: Re: Wortelvergelijking 

©2001-2024 WisFaq