Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelvergelijking

Hoi,

Bij de volgende opdracht kom ik niet uit, heb het veel geprobeerd maar het kwartje wilt maar niet vallen.

Ga in het volgende geval met een plot na of de functies van f en g dezelfde grafiek hebben. Als dat niet zo is, geef dan de waarde(n) van x waarvoor geldt f(x)=g(x) (exact)
a)f(x)=√x+4 en g(x)=√x +2.
f(x) horen x en 4 beide onder de wortel en bi g(x) alleen de x, de 2 ligt erbuiten. Ik heb ze beide geplot en heb gezien dat ze niet hetzelfde zijn. Maar als ik de vergelijking uberhaupt wil oplossen lukt het niet om die x te vinden. Natuurlijk zie ik gemakkelijk dat de oplossing x=0 is door al naar die vergelijking te kijken, maar je moet het exact oplossen.

Groetjes,

Alex

Alex
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 januari 2014

Antwoord

Hoi Alex,

Kwadrateer beide kanten eens, ik denk dat je er dan al bent.

Mvg DvL

DvL
maandag 6 januari 2014

 Re: Wortelvergelijking 

©2001-2024 WisFaq