Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70558 

Re: Re: Helling bepalen

Ik heb nog een vraag over deze functie, ik moet hiervan het snijpunt bepalen met de lijn y = 6 hoe los ik dit op of hoe moet ik beginnen met mijn aanpak?

Ik dacht dat je voor het snijpunt met de y-as naar 0 moest stellen..
Maar als je voor x =0 invult, dan krijg ik -6 eruit.
Ik heb overigens ook nog naar de samenvatting gekeken die u had verwezen.

Yvette
Iets anders - woensdag 26 juni 2013

Antwoord

Het snijpunt met de lijn y=6 kan je vinden door de functie gelijk te stellen aan 6, dus f(x)=6 en dan de vergelijking op te lossen:

$\large\frac{-6x+18}{x^{2}+1}=6$

Denk aan de regels voor het oplossen van gebroken vergelijkingen:

WvR
woensdag 26 juni 2013

 Re: Re: Re: Helling bepalen 

©2001-2024 WisFaq