Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70560 

Re: Re: Re: Helling bepalen

Ik heb volgens de rekenregels geprobeerd deze functie op te lossen, alleen kom ik op x=2 uit. En ik zie m.b.v 'hulpjes' en op de GR dat x=-2 en x=1 moet zijn. Ik kom er alleen niet uit waar ik fout ga, kunt u aub helpen?

Yvette
Iets anders - donderdag 27 juni 2013

Antwoord

Ok daar komt ie (goed opletten...):

$
\begin{array}{l}
\frac{{ - 6x + 18}}{{x^2 + 1}} = 6 \\
{\rm{Geeft}}\,\,{\rm{volgens}}\,\,{\rm{regel}}\,\,{\rm{2}} \\
- 6x + 18 = 6(x^2 + 1) \\
- 6x + 18 = 6x^2 + 6 \\
6x^2 + 6x - 12 = 0 \\
x^2 + x - 2 = 0 \\
(x + 2)(x - 1) = 0 \\
x = - 2\,\,of\,\,x = 1 \\
\end{array}
$

Als het goed is kom je geen dingen tegen die je niet zou moeten kunnen, denk ik. Vergelijk dat maar 's met je eigen uitwerking. Helpt dat?

De eerste stap is nieuw misschien, maar het oplossen van een tweedegraadsvergelijking kan je al een tijdje toch?

Zie ook kwadratische vergelijkingen

Je moet maar 's kijken. Vraag door als er iets niet duidelijk is.

WvR
donderdag 27 juni 2013

©2001-2024 WisFaq